Wednesday, March 12, 2014

#009

hai.

hari ni aku nak post pendek pendek aje. :D

DATE : 12 MARCH 2014.


  • tinggal 7 hari lagi nak result. 

cakap pasal result, aku rasa mcam result ni menghantui aku.. debornya mcam hape.#seriously sgt bedebar.
hmm, aku cuba untuk menerima dengan seadanya result nanti. tapi jauh di sudut hati, masih mengharapkan sesuatu yang menngembirakan untuk parents and cikgu2 aku. andai sebaliknya, aku redha dgn ketetapan Illahi. :D



  • hari ke 5 kehilangan MH370
hopefully lah airplane ni di jumpai. bersam-sama lah kita berdoa supaya Allah permudahkan pencarian kapal terbang ni. sesunguhnya, walapun disekeliling kita ni, ade teknologi yang sgt sgt maju, tapi, jangan lupa pada kuasa Yang Maha Esa. kalau Allah x izinkan,maka, tiada gunalah teknologi tersebut. kan. hah!lagi satu, jangalah spekulasi yang mengguris hati family o rakan-rakan penumpang and anak kapal MH370.



okay lah. panjan sanagt dah aku mengarut ni. bye. anneyong~~ ^_^




Sunday, March 2, 2014

#008

DON'T JUDGE BOOK BY ITS COVER.
RAMBUT SAMA HITAM, DARAH SAMA MERAH, TAPI HATI LAIN-LAIN.

ohh. hai. sorry terlalu emosional tadi.lupa nak bagi welcome greeting.
okay, proceed trus apa nak aku cakap o tulis o suarakan kepada semua.
ni pendapat aku lah. kalau org tak suka, mnta maaf. sebab, masing-masing ade pendapat sendiri..
AM I RIGHT?


okay berkaitan ngan frasa di atas *skema betul ayat aku.
DON'T JUDGE BOOK BY ITS COVER.
RAMBUT SAMA HITAM, DARAH SAMA MERAH, TAPI HATI LAIN-LAIN.
hmm, setuju tak kalau aku kata, tak semestinya, orang yang berubah penampilannya,hati dia pon turut berubah?


I mean mcm situasi ni, A telah berubah dan memakai pakaian yang bertutup litup. bcakap sopan santun, buat kerja baik-baik. tapi, tiba-tiba satu hari dia lakukan kesalahan yang berat juga (bagi aku). kesalahan tu.. hmm, macam mencuri.
 *macammana? setuju tak ngan situasi ni?


mungkin bagi sesetengah orang akan bercakap o bagi pendapat o terlintas o sometinng else yang sewaktu dgnnya akan kat "Alah, biasa lah, kita kan manusia. sering melakukan ksalahan". TAPI.tak bagi aku. aku tak sebaik tu untuk memberi pendapat mcm semua tu. sbb, bagi akulah, kalau penampilan yang baik, mestti hati pon kene baik? betul tak?


mungkin sesetangah individu tak stuju ngan pendapat aku. tapi ni lah yang aku rasa. cuba fikir.
kalau kita nak melakukan sesuatu terutama kalau yang berkaitan business yang berjuta-juta nilainya. mesti kita akan mencari seseorang yang jujur amanah dan yang penting tak HIPOKRIT untuk uruskan projek kita tu.. betul tak.? takkan lah kita nak ambil org yang sebalik nya. mahu muflis, gukung tikar syarikat kita kan? 


okay, sama lah juga pendapat aku tentang situasi si A tadi.kat sini aku nak menyatakan, apa guna kalau penampilan cantik tapi hati tak cantik kan? kita bersandarkan kepada si A nuntuk membantu kita, menolong kita, tapi last last, dia tikam belakang kita. mana pergi  prinsip diri dia yang membuatkan orang pandang dia sebagai seorang yang boleh membimbing seseorang untuk menjadi lebih baik? sedangkan dia melakukan kesalahan yang mungkin sesetangah orang tak dapat dimaafkan mcam mencuri.. 


okay lah. aku tak nak membangkitkan kemarahan orang. aku just nak share apa yang aku rasa lepas semua bnde ni jadi kat aku. tu aje. mnta maaf lah kalau ade yang terasa hati ke, membangkitkan kemarahan ke. tapi aq nak ketengah kan juga apa kau rasa. ye aku setuju tak semua orang macam ci A stu kan?

 tapi, sape sape yang terkena situasi mcm aku ni, mesti setuju ngan apa yang kau kata. walaupun tak setuju 100% sekurang kurangnya mesti terdetik juga kan kat hati kita yang mudah berunbah ni kan? hmm, lagi satu nak igt kan, aku ni bukan lah baik nak mengkritik org. tapi just mengeluarkan dan berkongsi pendapat. utk ingtan diri aku yang sering teleka dgn dunia ni.

hmm, dah panjang lebor dah I mencoret ni. undur diri dulu lah ea? sorry :D bye


Saturday, January 25, 2014

#007

dah lama kan saya tak update “KEKASIH HATI” aku ni. dah berhabuk dah.
actually, bukan niat akutak nak update. aku mmg nak update blog ni.
tapi.. masalah nya...

last few months, aku busy *busy lah sangat dengan Sijil Pelajaran Malaysia atau lebih dikenali dgn SPM. hmm, menipulah kalau uollzz tak tahu apa SPM tu kan.

alang alang dah sebut sal SPM ni. saya nak share lah sikit kengangan detik-detik akhir di sekolah and asrama. * kpd sesiapa yang tak nak baca, takpe, I tak kisah. Ni sekadaar untuk menyimpan kenangan. Mana tahu tetibe rndu kat sekola kan? Boleh flashback. Sbb memori otak kita tak mcm memori computer right?

sejujurnya. rasa macam tercekik bila wat countdown SPM. dari awal tahun, of course lah semua student form 5 yang bertamadun dan bercita cita tinggi tu duk bimbang nak ambil SPM. namun, ANIS AQMAR tak pernah nak ambil serious kebimbangan dia tu *eh, tapi aku bertamadun and bercita-cita tau walaupun tak brapa nak ambil peduli dgn spm, bukan taknak ambil peduli, tp taknak mnyesakkan fikiran, nanti takleh nak focus study kalau trlalu over bimbang.(amboi ayat I)..

hari berganti hari, minggu berganti minggu. bulan berganti bulan, maka, selesai lah term 1B, mid year and trial. Sepanjang tiga exam tu, result aku biasa-biasa je. Hmm, takyah lah nak bagitahu coz nanti korang gelakkan aku.haha. okay, sambung balik, lepas trial, mcm biasalah, mesti ade klas tambahan dan homework atau dikenali dengan jolokan HANDOUT yang berlambak menjadi teman aku untuk aku siap kan *sampai kawan pon tak Nampak sebab handout tu tinggi sangat (over tak?) hmm, bila dah klas tambahan or handout diedarkan tu, memang tak boleh nak kata apa lah. Ade kala nya, tak cukup tangan nak siap kan.

Haha. Walaumacammanapun *nangis cikgu yusof aku ni baca penanda wacana aku yang tak pernah wujud ni. life must go on right.? So, kelas tambahan dengan handout tu mmg teman setia lah smpai spm. Hmm, walaupun handout sentiasa menjadi teman, namun, kawan-kawan aku yang lain pon, sntias di sisi bagi sokongan untuk belajar. Thank, SYAMIMI, HANUM, EKIN, FASHA, AMIRA, FATIEN, NANA, INTAN, ZUKRINA, IMANI, ALIANA N SEMUA LAH YANG TAK MAMPU I NAK TULIS.

Haha. Okay. Stop. Straight to the point. 6 NOVEMBER 2013, SPM 2013 telah membuka tirai. Hari tu, aku tak tahu nak define kana pa yang ade dalam hati aku, gelabah? Takut? Bedebar? Suka? Ntah lah. Semua bercampur baur. Mula pukul 8.00 pagi pada 6 November tu, maka bermulalah peperangan aku. Hmm, dalam masa + -  sebulan, aku menghabiskan jawab 4 subjek.*actually tak sampai sebulan pon, sbb spm utk yang ambil pure science mcm kau ni dh melabuhkan tirai pd 27 November. Okay, tepat pada pukul 3.31 petang 27 November tu, aku tak jadi secondary school’s student dah.*Alhamdulillah, insyallah!  


Walaupun gembira dah habis paper, namun, sedih tetap datang bertandang. Kerana, esok, rumah telah menantiku, jadi, GOODBYE KAWAN. GOODBYE HOSTEL. GOODBYE BILIK STUDY *err, perlu ke tulis.? Takpelah, sbg penghargaan.  


okay lah. nanti ade masa i sambung lagi cerita sal hang out 28 november ea? *insyallah kalau takde aral melintang.

bye. thank u n sudi mem baca my post walaupun tak brape nak best and dull.