Monday, November 23, 2015

#012

23 NOV 15

Since last few weeks, aku asyik down.
Idk why.  Sensitif sgt. Org gurau kasar, aku terasa. Why?

Oh allah, bring my focus back. Im so distracted nowadays.

* Once I hate people, it takes a long time to "recover" from it. So, watch out yourself in front of me sis*
* kalau kau rasa nak juling, sila jeling orang banyak kali ye.*

-hati penuh duri. -

Wednesday, August 12, 2015

#011

Its been a long time, without you my friend.

Hm. 11/8/2015,

Rezeki allah tetapkan supaya aku meniba ilmu dalam human resource di unimas.
Hm.

Ramai orang kata aku excited nak pergi sana. Ihiks. Alhamdulillah. Memang excited sbb dapat sambung belajar *bukan senang wei nak masuk uni*

Jauh dekat dasar hati aku, sebenarnya aku takut, gusar, cuak, seram dan sewaktu dengan nya. *kau rasa?*

Yelah, siapa tak bimbang kan. Haih. Sarawak tu. Koi x pernah sampai sana wehhh. Haih. Takut dengan masa depan. Takut sangat. Hm, takut silap pilih kawan. Takut silap masuk peraimpangan jalan hidup.

Aku takut. Takut sangat. Doakan aku supaya sentiasa ingat allah dan tahu batas pergaulan dan dijauhi perkara mungkar.  *i mean it* *pleasee*

Okay. Thats all from me. Hahahaha. Nanti kalau aku rasa nak menuls, aku tulis. Ni pun aku tulis sbb aku tak tahu dah nak cerita kat sapa. Mr bloggy aku je lah tempat nya. Okay.

Daaa~

Monday, February 2, 2015

#010

Assalamualaikum.

Dah berzaman kan aku Tak update Mr bloggy ni. Haih. Seriously rindu.  Tapi nak buat mcm mana. Now, I'm a buzy lady. *percaya Tak*

Haha. Okay. Last post aku is abt result SPM and MH370.

Actually. After that post, a lot of things happened.

Result spm aku tak la bagus sangat. Tapi alhamdulillah. Semuanya credit. And after result aku mohon macam². Banyak yang bagi tawaran smbung belajar. But semua uni swasta. Memang Tak lah nak smbung uni swasta. Keluarga aku ni bukan orang kaya. So, ayah decide untuk aku masuk Matrik. Aku masuk matrik tanpa kerelaan tau. Tapi I think positively abt it. Semua Allah yang rancang. Jadi, aku masuk matrik.

Guess what, in matrik, I've learnt a lot of things and how to handle it. Alhamdulillah. Duduk Sana, aku makin dapat ikut flow kehidupan yang Tak pernah nak senang.
Mula dengan meniarap dah Dari sehari ke sehari, aku mula faham apa ItU kehidupan. Apa itu ketahanan mental fizikal. Apa itu agama. Aku semakin memahami. Apa itu takdir Allah. *alhamdulillah*

Pointer aku mungkin Tak sebaik orang lain. Tapi, aku bersyukur sebab aku masih lagi bertuah sbb still dapat trus kan pengajian satu tahun. Jujur lah aku kata, kalau nak main dengan masa depan. Jangan ikut kata hati semata-mata. Tapi ikut juga jawapan Dari Allah yang sesungguhnya jawapan yang terbaik.

Jangan kecewa dengan jawapan yang Allah berikan. Malah! Kita mesti bersyukur, sebab kita terpilih untuk dapat jawapan Dari sang pencipta.  Berbalik semula PD kehidupan matrik.

Dekat matrikulasi Perak, gopeng. Sebuah tempat yang telah mengasah kematangan aku. Kenapa?

Matrik Perak *atau kami panggil KMPk * mcm² benda yang terjadi. Seriously. Kadang² rasa mcm nak fed up je kat Sana. Bukan sebab surrounding environment. Tapi. Sbb diri aku tak kuat. Hidup Aku kat sini hanya bergantung dengan akal fikiran, kata hati yang Allah sentiasa Ada dengan aku untuk bantu aku. Hanya itu. Thanks to sorang senior, yang bagi kata² tu. *semua kata² tu sangat menolong saya Kak azeera, btw Tak sabar nak jumpa kamu. Quite miss u -terpakasa ckp-*

Dan aku bersyukur sangat sangat sebab dikelilingi roomate, classmate, blogmate and semua lah berkaitan dengan mate. *soulmate je Tak jumpa lagi* *gatai Tak?*
Nak kenal diorg? Hmm. Nanti next post aku post ttg diorg. Insha Allah. :D

Okaylah. Dah mcm melalut sangat dah. 
P/S : doakan aku untuk pspm 2. Paling kurang aku dapat pointer yang okay untuk smbung kos yang dkt u Nanti. :)