Saturday, January 25, 2014

#007

dah lama kan saya tak update “KEKASIH HATI” aku ni. dah berhabuk dah.
actually, bukan niat akutak nak update. aku mmg nak update blog ni.
tapi.. masalah nya...

last few months, aku busy *busy lah sangat dengan Sijil Pelajaran Malaysia atau lebih dikenali dgn SPM. hmm, menipulah kalau uollzz tak tahu apa SPM tu kan.

alang alang dah sebut sal SPM ni. saya nak share lah sikit kengangan detik-detik akhir di sekolah and asrama. * kpd sesiapa yang tak nak baca, takpe, I tak kisah. Ni sekadaar untuk menyimpan kenangan. Mana tahu tetibe rndu kat sekola kan? Boleh flashback. Sbb memori otak kita tak mcm memori computer right?

sejujurnya. rasa macam tercekik bila wat countdown SPM. dari awal tahun, of course lah semua student form 5 yang bertamadun dan bercita cita tinggi tu duk bimbang nak ambil SPM. namun, ANIS AQMAR tak pernah nak ambil serious kebimbangan dia tu *eh, tapi aku bertamadun and bercita-cita tau walaupun tak brapa nak ambil peduli dgn spm, bukan taknak ambil peduli, tp taknak mnyesakkan fikiran, nanti takleh nak focus study kalau trlalu over bimbang.(amboi ayat I)..

hari berganti hari, minggu berganti minggu. bulan berganti bulan, maka, selesai lah term 1B, mid year and trial. Sepanjang tiga exam tu, result aku biasa-biasa je. Hmm, takyah lah nak bagitahu coz nanti korang gelakkan aku.haha. okay, sambung balik, lepas trial, mcm biasalah, mesti ade klas tambahan dan homework atau dikenali dengan jolokan HANDOUT yang berlambak menjadi teman aku untuk aku siap kan *sampai kawan pon tak Nampak sebab handout tu tinggi sangat (over tak?) hmm, bila dah klas tambahan or handout diedarkan tu, memang tak boleh nak kata apa lah. Ade kala nya, tak cukup tangan nak siap kan.

Haha. Walaumacammanapun *nangis cikgu yusof aku ni baca penanda wacana aku yang tak pernah wujud ni. life must go on right.? So, kelas tambahan dengan handout tu mmg teman setia lah smpai spm. Hmm, walaupun handout sentiasa menjadi teman, namun, kawan-kawan aku yang lain pon, sntias di sisi bagi sokongan untuk belajar. Thank, SYAMIMI, HANUM, EKIN, FASHA, AMIRA, FATIEN, NANA, INTAN, ZUKRINA, IMANI, ALIANA N SEMUA LAH YANG TAK MAMPU I NAK TULIS.

Haha. Okay. Stop. Straight to the point. 6 NOVEMBER 2013, SPM 2013 telah membuka tirai. Hari tu, aku tak tahu nak define kana pa yang ade dalam hati aku, gelabah? Takut? Bedebar? Suka? Ntah lah. Semua bercampur baur. Mula pukul 8.00 pagi pada 6 November tu, maka bermulalah peperangan aku. Hmm, dalam masa + -  sebulan, aku menghabiskan jawab 4 subjek.*actually tak sampai sebulan pon, sbb spm utk yang ambil pure science mcm kau ni dh melabuhkan tirai pd 27 November. Okay, tepat pada pukul 3.31 petang 27 November tu, aku tak jadi secondary school’s student dah.*Alhamdulillah, insyallah!  


Walaupun gembira dah habis paper, namun, sedih tetap datang bertandang. Kerana, esok, rumah telah menantiku, jadi, GOODBYE KAWAN. GOODBYE HOSTEL. GOODBYE BILIK STUDY *err, perlu ke tulis.? Takpelah, sbg penghargaan.  


okay lah. nanti ade masa i sambung lagi cerita sal hang out 28 november ea? *insyallah kalau takde aral melintang.

bye. thank u n sudi mem baca my post walaupun tak brape nak best and dull.

No comments:

Post a Comment