Sunday, March 2, 2014

#008

DON'T JUDGE BOOK BY ITS COVER.
RAMBUT SAMA HITAM, DARAH SAMA MERAH, TAPI HATI LAIN-LAIN.

ohh. hai. sorry terlalu emosional tadi.lupa nak bagi welcome greeting.
okay, proceed trus apa nak aku cakap o tulis o suarakan kepada semua.
ni pendapat aku lah. kalau org tak suka, mnta maaf. sebab, masing-masing ade pendapat sendiri..
AM I RIGHT?


okay berkaitan ngan frasa di atas *skema betul ayat aku.
DON'T JUDGE BOOK BY ITS COVER.
RAMBUT SAMA HITAM, DARAH SAMA MERAH, TAPI HATI LAIN-LAIN.
hmm, setuju tak kalau aku kata, tak semestinya, orang yang berubah penampilannya,hati dia pon turut berubah?


I mean mcm situasi ni, A telah berubah dan memakai pakaian yang bertutup litup. bcakap sopan santun, buat kerja baik-baik. tapi, tiba-tiba satu hari dia lakukan kesalahan yang berat juga (bagi aku). kesalahan tu.. hmm, macam mencuri.
 *macammana? setuju tak ngan situasi ni?


mungkin bagi sesetengah orang akan bercakap o bagi pendapat o terlintas o sometinng else yang sewaktu dgnnya akan kat "Alah, biasa lah, kita kan manusia. sering melakukan ksalahan". TAPI.tak bagi aku. aku tak sebaik tu untuk memberi pendapat mcm semua tu. sbb, bagi akulah, kalau penampilan yang baik, mestti hati pon kene baik? betul tak?


mungkin sesetangah individu tak stuju ngan pendapat aku. tapi ni lah yang aku rasa. cuba fikir.
kalau kita nak melakukan sesuatu terutama kalau yang berkaitan business yang berjuta-juta nilainya. mesti kita akan mencari seseorang yang jujur amanah dan yang penting tak HIPOKRIT untuk uruskan projek kita tu.. betul tak.? takkan lah kita nak ambil org yang sebalik nya. mahu muflis, gukung tikar syarikat kita kan? 


okay, sama lah juga pendapat aku tentang situasi si A tadi.kat sini aku nak menyatakan, apa guna kalau penampilan cantik tapi hati tak cantik kan? kita bersandarkan kepada si A nuntuk membantu kita, menolong kita, tapi last last, dia tikam belakang kita. mana pergi  prinsip diri dia yang membuatkan orang pandang dia sebagai seorang yang boleh membimbing seseorang untuk menjadi lebih baik? sedangkan dia melakukan kesalahan yang mungkin sesetangah orang tak dapat dimaafkan mcam mencuri.. 


okay lah. aku tak nak membangkitkan kemarahan orang. aku just nak share apa yang aku rasa lepas semua bnde ni jadi kat aku. tu aje. mnta maaf lah kalau ade yang terasa hati ke, membangkitkan kemarahan ke. tapi aq nak ketengah kan juga apa kau rasa. ye aku setuju tak semua orang macam ci A stu kan?

 tapi, sape sape yang terkena situasi mcm aku ni, mesti setuju ngan apa yang kau kata. walaupun tak setuju 100% sekurang kurangnya mesti terdetik juga kan kat hati kita yang mudah berunbah ni kan? hmm, lagi satu nak igt kan, aku ni bukan lah baik nak mengkritik org. tapi just mengeluarkan dan berkongsi pendapat. utk ingtan diri aku yang sering teleka dgn dunia ni.

hmm, dah panjang lebor dah I mencoret ni. undur diri dulu lah ea? sorry :D bye


No comments:

Post a Comment