Monday, October 3, 2016

#013

Assalamualaium.

its been a while.

Blok A2, BRC

lama tak buka blog. nasib masih wujud.
hahahha.
rindunya nak mencoret. lama nau tak update blog ni.
now, im a 20 yrs old GIRL. ahaks.

semester 3, kos Human Resource Development, Fakulti Sains Kognitif dan Pembangunan Sumber Manusia.

know what, im so stress lately. dont know why. maybe diri makin jauh dari Sang Pencipta kan?
semester 3 (tahun 2) banyak komitmen kena bagi.
belajar
PRS
SRIM
fight merit untuk BRC. (I sayang BRC and i hope i,ll stay here till my last semster. )

orang kata, makin besar (meningkat usia bukan kelebaran badan) makin banyak dugaan.

so yeah. thats very TRUE!

makin banyak komitmen.
masalah makin banyak.

but still, as a caliph in this little temporary world, jangan sesekali lah nak mengeluh.(walaupun kadang kadang hampir putus asa. [I rasa bnda tu sekarang]) sebab semua terjadi atas perancangan si Dia untuk hikmah yang terbesar. mungkin tak dapat/nampak sekarang. manatahu 10 atau 20 tahun lagi (uish kedepan sangat pandang tu) kalau panjang umur murah rezeki, baru kita nampak the real struggle that we have faced before.

kita merancang pelbagai perancangan,
Jangan sesekali lupa, Allah yang membenarkan perancangan itu.
mungkin apa yang berlaku tak sama dengan perancangan.
ingatlah jalan tak selalunya lurus,
cuaca tak selalunya cerah,
walau macam mana perit hari yang kau hadapi,
percayalah, hujung nya nanti kau akan bahagia.
tanpa kau sedar. dan akan berterima kasih
kerana semua yang terjadi menjadi salah satu
identiti dan juga jati diri kita
pada masa itu.

cukuplah mengarut for today, terbuka blog pun sebab nak siapkan assignment BM. kah.
moga anis sentiasa dibawah rahmat allah SWT.


hahahaha. dear anis masa depan. jangan malu nak baca benda ni semua. waktu kau tengah type benda ni. kau tengah stress dan melayan perasaan sambil dengar alunan piano dekat youtube. ahaks.
link dia https://www.youtube.com/watch?v=WVP3fUzQHcg

sincerly,
ANIS MANIS

No comments:

Post a Comment